Pesti Zsibongó

2024. április 25. csütörtök
Szövegméret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap arrow ERŐ-tér arrow Lelki erő arrow Szerelem az első látásra
Szerelem az első látásra
Írta: Barbara Dupecka   
Nem az utolsó...
Az első csók

Ha legközelebb egy srác hirtelen villámcsapásként rendíti meg az egész testedet-lelkedet, ne menj csak úgy tovább. Lehet, hogy az a fura, szinte a gyomrodban érezhető, lámpalázzal kísért belső hang valami lényegeset súg. Talán épp az életed nagy szerelmét sodorta eléd a sors…

Nincs ennél különösebb és jobb érzés. Mondjuk, épp a Tescóban barangolsz, vagy a metrón kapaszkodsz, amikor hirtelen megpillantod a srácot, aki tökéletes - kezdve a hercig kis popóját gyönyörűen kiemelő farmerjétől, egészen addig, ahogy a homlokát ráncolja. Kiszárad a szád és elgyengülnek a lábaid. De miért a cipőd orrát bámulod mégis, és nem teszel az égvilágon semmit, miközben a tested erősen közölni akar veled valamit. Ha néha elábrándoztál már arról, hogy milyen lennél a menyasszonyi ruhádban, hát akkor csak magadat hibáztathatod, ha ezek az álmaid sohasem fognak beteljesedni.

Úrrá kell lenni a zavarunkon, nincs mese. Ezzel nem csupán a későbbi bánkódás kínjaitól menekülhetünk meg, de megnyílhat előttünk a 21. századi randivilág felé vezető út is. A párkapcsolatok hagyományosan a barátok, a család, az iskolatársak, kollégák révén, esetleg klubokban, bárokban, bulikon szövődnek, de ma, amikor a lányok egyre függetlenebbek és kezdeményezőbbek, sokkal könnyebben alakulhat ki ismeretség egy véletlenszerűnek tűnő találkozásból is.

 

Amikor beüt a „ménkű”

Tini pár
Páröröm

Ez a különös módon belénk hasító felismerés akkor következik be, amikor két olyan ember szalad egymás útjába, akik kölcsönösen pont megfelelnek a szinte a tudatalattijukba vésődött ideáltípusnak. Ez egyfajta elegye lehet szüleink legjobb tulajdonságainak, gyermeki létünk még szinte öntudatra ébredése előtti legmélyebb élményeinek. Akik hisznek a reinkarnációban (az újjászületésben), azoknak különösen érdemes odafigyelni, mert lehet, hogy előző életük szerelmével találkoztak össze, az örök és utolérhetetlen vágy tárgyával, és itt nem testről, vagy szexualitásról beszélünk, hanem sokkal mélyebb kötelékekről. Hangsúlyozzuk: kötelékekről, tehát már meglévő kapcsolódásokról. De ha nem is vagy fogékony a transzcendensnek tűnő gondolatokra, akkor is érdemes számba venni – ha készen állsz egy jelentősebb érzelmi kalandra, akkor itt komoly sistergésre számíthatsz, mivel az ilyen felismerések általában kölcsönösek.

De miért kockáztassunk egy esetleg megalázó helyzetet, ha kezdeményezni kezdünk valamit egy véletlen találkozásnál, egy véletlenszerűen utunkba sodródó idegennel? Elsősorban azért – és ez itt a lényeg –, mert az illető nem egy véletlenszerű akárki. Ha a tenyered nyirkos lesz, a szád kiszárad, a lábaid elgyengülnek, az elég egyértelmű jele annak, hogy az agyad – valami nagyon mély felismerés alapján – sokkoló impulzusokkal riadóztatta a tested minden porcikáját. A kobakodat másodperceken belül elborítja egy fenitetilamin nevű vegyület. Azt mondják, hogy a szerelem olyan, mint a kábszer, és valóban az is. A nevezett vegyület hatásmechanizmusa megegyezik az amfetaminnal, mely komoly gyomorizgalmat, lámpalázszerű felajzottságot válthat ki, hebehurgyán-szeles szédülést, és növeli az energiaszintet.

 

Külsőre oké, de mi a következő lépés?

Nyilvános helyen beszélgetésbe elegyedni egy ismeretlennel legtöbbünk számára felér egy rémálommal. De egy kis segítséggel és előregondolkodással ez épp olyan egyszerű lehet, mint lazán odavetni, hogy „szia”. Tehát nézzük, mik a teendők.

 

Szépen mosolyogni

Ha soha senkivel nem gyakoroltad még a fagyos levegő feloldását, akkor egy vonzó idegennél sem fog sikerülni. Mostantól minden nap mosolyogj rá az első tíz személyre, aki az utadba sodródik. Minden egyes viszonzott mosoly komoly erőtartalék és ösztönző. Természetesen nem fog mindenki visszamosolyogni, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy kiléptél a kényelmes belvilágodból, és elindultál egy olyan pályán, ahol kénytelen leszel felvállalni bizonyos ésszerű kockázatokat is. De ha a „szerelem az első látásra” a vágyaid között szerepel, akkor érdemes ezen a terepen gyakorlatozni.

 

Nyisd ki a szemed és elemezz

Akinek esze van, előbb tájékozódik a víz hőmérsékletéről, mielőtt fejest ugrana. Valahogy ki kell fürkészni, hogy a kiszemelt személy egyáltalán nyitott-e egy beszélgetésre, vagy hogy jók vagyunk-e nála? Figyeld meg, hogy a szemei olvasnak-e az arcodból. És főleg: Vajon felfedezhető-e a nézésében az ún. háromszögezés, azaz belenéz-e mindkét szemedbe, majd pedig a tekintete lesiklik-e az ajkaidra. Mert ha igen, akkor valószínűleg elképzelte, milyen lehetne megcsókolni téged.

 

Így is kedves
Virágszem

Adj valamilyen fogódzót

Ha bíztató jelet kaptál, neked is viszonozni kéne valamilyen gesztussal. Például vedd fel vele a szemkontaktust. Szemezz vele úgy három másodpercig, aztán vedd le a tekintetedet, majd ismét nézz a szemébe. Ha visszamosolyog, akkor nagyon jól áll a szénád. Ha ezt a tesztet háromszor egymás után sikerrel veszed, akkor nyertél. Valójában ez a szó nélküli üzenetváltás, incselkedés pont az, amire a férfiak igényt tartanak. Szörnyű ám a pasiknak, ha kint portyáztukban ott az a sok jó csajszi, és mindegyik csak üveges szemekkel bámul át a válluk felett.

 

Gondolkozz, mielőtt megszólalsz

No, szóval a srác vonzó, van esély stb. Ha ő nem kezdeményez, itt az ideje a ráköszönésnek. De célszerű előbb kitalálni, mit is mondjunk neki közvetlenül a szia után. Ahelyett, hogy kimutatnád, mennyire bele vagy pistulva a szépségébe, inkább gyorsan találj ki egy-két jó vezérmotívumot. Apró dolgokban kell gondolkodni, merő ártatlanságokban. Mondjuk, hogy odaadná-e egy pillanatra az újságját, hogy megnézhesd az aznapi tévéműsort, vagy hogy hol vette azt a különleges multimédiás mobilját stb. Ebben a fázisban nem kell még felfedni, hogy nem csupán ennyit szeretnél elérni nála.

 

Készítsd fel a hangszálaidat

Ha végre kiötlötted, milyen témát fogsz megpendíteni, arra is vigyázz, nehogy valami Miki-egér-hangon kezdjél el cincogni. Tehát előbb vegyél néhány mély lélegzetet. Kétszer-háromszor lélegezz nagyon lassan. Ez mindent le fog lassítani. Uralkodj a hangodon, nehogy valami megtévesztő élmény hagyja el párás ajkaidat.

 

Az első látástól az életre szóló szerelemig

Minden elismerésünk a tiéd, megtört a jég. Boldogan lubickolsz az első látásra jött szerelem élmény-tengerében. De hogyan fordítsd az első közös kávézást kölcsönös szerelembe? Szép dolog, ha meg tudod indítani a beszélgetést, de ügyelj arra is, hogy ő legyen az, aki a telefonszámok cseréjét forszírozza. Ha te kezdeményeztél, akkor kínáld fel neki is terepet. Szerencsésebb és megnyugtatóbb is, ha van egyfajta egyensúly. Ha viszont még egy kis nógatásra van szüksége, akkor közöld vele: „Örülök, hogy találkoztunk, tartsuk a kapcsolatot. Ha kíváncsi vagy a telefonszámomra is, nem fogom eltitkolni.” Na, ebből még a legmulyább srác is ért.

Mielőtt azonban bármilyen személyes információval szolgálnál, próbálj kissé felülkerekedni a hormonháztartásodon, meg az összes elaléláson, és tedd fel magadnak az őszintét: Ez valóban az igazi, a megtestesült nagybetűs, vagy csupán egy nagy franc? Hallgass a zsigeri ösztöneidre, és olyan pasinak ne add ki az adataidat, aki valamiért furának tűnik.

 

Szemafor tekintet

Ne kockáztass

Még ha a vonaton Győrtől Debrecenig végigbeszélgettétek is az időt, azért ne gondold, hogy úgy istenigazából meg is ismerted az illetőt. Tehát ha a véletlen találkozást majd egy randevú követi, azt mindenképpen nyilvános helyre beszéld meg vele. Ne feledd, hogy egy vadidegen ember jellemét, alkatát sohasem azonosíthatod be csalhatatlanul, és ha bármi furát, kellemetlent tesz vagy mond, legyél határozott, és mondd azt: „Bocsi, azt hiszem, tévedtem, nem szeretném ezt a beszélgetést tovább folytatni.” Aztán sipirc, lelépni!

Bár a veszedelmes pszichopatáknak nincsenek egyértelmű, holtbiztos azonosító jegyeik, azért vannak olyan jelek, amelyekre feltétlenül oda kell figyelni. Jó lesz vigyázni a nagyon sikeres pasikkal is. Egy kanadai egyetem vizsgálata szerint ezek között az átlagon felüli a pszichopaták aránya. Ezek olyan agresszív, lelkiismeretfurdalást nem ismerő, önző, manipulatív fickók, akik ugyanakkor hihetetlenül megnyerők is tudnak lenni, ha épp ezzel érik el a céljukat.


 

Vedd az adást

Talán furán hangzik, de érdemes kiszúrni magunknak az olyan srácokat, akik megmutatják a tenyerüket. Ezek általában nyitottak, szeretetreméltók, olyanok, akik nem rejtegetnek semmit. A mosoly is jelentéssel bír. Az őszinte mosolynál a szem felcsillan és jelentőségteljesen, igézően hunyorít. Különösen figyelni kell a féloldalas mosolyra. Ajkaink ugyanis szigorúan követik arcizmaink mozgását, és ha a mosoly csak tettetett, az alsó ajak nem húzódik el meggyőzően.


Irány az anyakönyvvezető?

Nos, ennél többet itt nem mondhatunk el. Innentől már minden csak rajtad áll. És ki tudja, az első fellángolás akár még igaz szerelemmé is válhat. Három randi után már tisztábban lát az ember. Az biztos, hogy ha a zsigeri ösztöneid azt súgják, ez egy rendes srác, akkor az valószínűleg így is van.


Kapcsolódó cikkek
Szemszerelem
Olvasta: 12227
Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
kisebb | nagyobb szövegmező

busy
 
< Előző cikk   Következő cikk >
Ajánló

Írtánc-paródia: az X-faktor

Írtánc-paródia a 2009-es brit X-Factor tehetségkutatón

Cikkajánló

 

REPUBLIC: Pozitív élmények sorozatban

Koncert-benyomások egy 15 perces filmetűddel...

 

A bor csodája

Zelnik József A NAGY SZERTARTÁS című megkerülhetetlen kötete, mely egy mély titkot is feltár...

 

Kepes András iskolái

Egy vérbeli újságíró szellemes önvallomása. Lehet tanulni tőle...

 

Libasültek

Márton-napra és azután...

 

Sütőtökszezon

A sütőtök a legolcsóbb téli vitaminforrásunk, de ha mindig sült tök formájában fogyasztjuk, hamar rá lehet unni...

 

Tök jó!

Sima vagy rücskös, kolbász vagy bunkó, repülő csészealj? Mindegyik tök, és mégis tök más...

 

Itt a világvége...

A világvége illemtana. Kell ez nekünk? A Meszlényi könyv kritikája...

 

Kelta zene, ír sztepp

Mi ez a tánc, fiatalok? Az 1994-es Eurovíziós fesztivál legnagyobb szenzációja...

 

Kisfarsangolunk

A hagyományos ünneprend szerint három farsangos időszakunk van: a kicsi, a nagy meg a zöld...

 

Ne köpd ki a szőlőmagot

A szőlőszem csodáit nagyrészt még ma is titok fedi...

Legfrissebb hozzászólások >>

Télvégi saláták
Imádom az almás feketeretek-salátát. Hetente megcsinálom, és a férjemmel együtt élvezzük, ...
Aranykönyves Júlia
Most tudtam meg, hogy Júlia meghalt 76 évesen. Nagyon szerettem a könyveit és az elképzeléseit...
A nagypénteki hal
Szerintem is butaság ez a nagypénteki ünnep. Akiknek ez fontos, azok megünneplik. Akiknek meg ne...
Illemhely-TUDOMÁNY
Ma már nemcsak Santa Monicában, hanem a tőlünk nyugatra lévő városok egy részében is elindu...
Az Állami lakótelep
Jó estét mindenkinek, remélem még működik ez az oldal, és olvassák is. Önökhöz képest e...
Búcsú Laci bácsitól
Most olvastam a réges-régen leírt sorokat Pesti László temetéséről. Annyira szép volt és m...
Szolnokon is "Kész a leltár"
Makón éltem át és örömmel a másfél órát vele a Hagymaházban.
Az Állami lakótelep
Még annyit szeretnék mondani, hogy néhai "LACI" bácsit természetesen jól ismertem, hiszen éde...
Támogatom a Pezsit >>
PayPal számlán keresztül
PayPal - a biztonságos és egyszerű módja az online fizetésnek!
Amennyiben cikkeink, vagy akár csak egyetlen anyagunk is tetszett, az hasznosnak bizonyult, örömöd lelted benne, vagy egyszerűen csak értékazonosságot érzel lapunk szellemiségével, és valamilyen szimbolikus, de anyagai értelemben vett módon szeretnéd támogatni a kiadvány megmaradását, az ilyen fajta közlésformák kiteljesedését, akkor megteheted ezt egyszerűen és biztonságosan, a PayPal globális internetes banknál létesített "Pesti Zsibongó támogatói számla" javára, a PayPal biztonságos fizetőkapuja segítségével, tranzakciós költségektől mentesen.
Bankkártyával is!
Ha nem rendelkezel PayPal számlával és nem is szeretnél nyitni, de támogatnád a Pezsit, akkor ugyancsak a PayPal biztonságos felületén >> PPal számla nélkül is utalhatsz bankkártyával.

Mozilla Firefox

Ajánlott böngészőnk
Kattints a képre!

Ajánlott böngészőnk - kattints a képre és töltsd le...

A leggyorsabb és
legbiztonságosabb böngésző.
Magyarul beszél és ingyenes.
Ráadásul mindent látni fogsz...

Töltsd le és installáld
pillanatok alatt!