Pesti Zsibongó

2024. április 20. szombat
Szövegméret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap arrow MOZGÁS-tér arrow Kilátó arrow Műkorcsolya-VB2011 >> Az Értékelés
Műkorcsolya-VB2011 >> Az Értékelés
Mérlegen a 2011-es Moszkvai Műkorcsolya- és Jégtánc-világbajnokság

Április 30-án a jégtáncosok világversenyével ért véget a japán katasztrófák miatt egy hónappal elhúzódott 2010/2011-es műkorcsolyaszezon. Tokió helyett Moszkva adott otthont a világbajnokságnak - mindössze három hetes felkészülés után. Az orosz házigazdáknak ezúttal nem jutott aranyérem, mégis elégedettnek tűntek. A német színekben futó Aljona Savchenko és Robin Szolkowy viszont már a harmadik világbajnoki címét szerezte meg páros korcsolyázásban, míg a japán Ando Miki női egyéniben másodszor győzedelmeskedett. A férfiak között a kanadai Patrick Channek első ízben sikerült világbajnoki aranyat szereznie, ahogyan az amerikai Meryl Davis / Charlie White jégtánckettős is először lett világbajnok.

Ők hatan, a győztesek...
Az aranyérmesek. Nagyításhoz kattints a képre...
Húsvéttől május elsejéig

Hosszúnak tűnt ez a világbajnokság önmagában is. Már húsvétkor elkezdődött, és az újonnan bevezetett előfutamok telezsúfolták a hét elejét. Aztán az igazi világverseny valahogy összetorlódott, olyannyira, hogy egy napon két-két döntőt is tartottak. Szokatlan volt az is, hogy nem a párosok, hanem a férfi egyéni műkorcsolyázók kapták az első érmeket. És végül a vasárnap déli Gála! Ilyen sem volt még, hogy majális helyett korcsolyát nézzünk. Erről nem a rendezők tehettek, arról viszont igen, hogy a gálát pont akkor kezdték, amikor a keresztények éppen Rómára figyeltek, ahol a Vatikánban II. János Pál boldoggá avatása zajlott. A nézők, ha akarták érthették is amint bizonyos versenyzők ezen a bizonyos déli órán, ha nem is tüntetőleg, de keresztet vetettek... Amúgy az orosz rendezésről csak a legjobbakat lehet mondani, rövid idő alatt, professzionális, ISU-minőségű rendezvényt hoztak szó szerint tető alá.

Miután a világ nagyobbik fele csak tévéből követhette az eseményeket, így szót kell ejteni a képernyőn átjött Vb-minőségről is. Az aréna a körbefutó reklámpalánkjával és színes nézőterével néha kicsit eljelentéktelenítette magát a korcsolyázást, a közvetítésekben túl kakofon és "színgazdag" volt a háttér. A korábbi korcsolya közvetítésekben megszokott perspektívák is itt valahogy összezsugorodtak, néha a táncoknak a képernyőn nem volt tere, a pálya kisebbnek tűnt, mint amilyen az valójában volt, a képváltások rossz dramaturgiája, na meg a néha már elviselhetetlen szakkommentárok pedig már csak hab volt ehhez a tortán.

Ugyanakkor voltak nagyon megható pillanatai is ennek a VB-nek. A Megasport Aréna nézőterén szokatlanul sok japán zászlót és együttérzést kifejező, illetve azt megköszönő transzparenst láthattunk, de a megnyitó és a zárórendezvény középpontjában is Japán, illetve a japán sportolók álltak, akiket, mint látni fogjuk, néha még az ág is húzta...


A győztes férfiak
A dobogós férfiak teljes alakos megtekintéséhez kattints a képre...
Férfi egyéni

A férfiak versenye nagyrészt már a rövid program során eldőlt, hiszen a kanadai Patrick Chan szinte behozhatatlan, tizenkét pontos előnyre tett szert. Ugyanezt a programot – a Take Five című híres modern dzsessz-darab zenéjére – ugyanezen a moszkvai pályán novemberben már bemutatta, azzal a különbséggel, hogy akkor a tripla Axelben bukott, most viszont nem. De a lényeg a négyfordulatos toeloop + tripla toeloop kombinációja volt, amelyre még pluszpontokat is kapott. Ezek után a mindössze húszéves kanadai bajnok beérhette volna egy biztonsági kűrrel is, de ő sportszerűen bizonyítani akart. Az Operaház fantomjának kifejező interpretációját egymás után két négyfordulatos toelooppal kezdte, amire még öt tisztán kivitelezett triplát tett rá, és csupán a tripla Axelja nem volt tökéletes. A pontszámai annál inkább. A rövid programban (93,01), a szabadban (187,96) és az összesítésben (208,98) egyaránt rekordszámokat könyvelhetett el, megdöntve ezzel Jevgenyij Plusenko, illetve Takahashi Daisuke eddigi „világrekordjait”. Természetesen a bírák által megítélt sportágakban csak szenzációértéke van a rekord kifejezésnek. Mert ahol sebességet, időt, magasságot vagy távolságot mérnek, ott valóban születhetnek világrekordok, de ki hallott például tornász, szinkronúszó vagy műugró világrekorderekről? Ez persze nem csökkenti a kínai származású torontói fiatalember sikerét, aki a legutóbbi két világbajnokságon szerzett ezüstérme után megérdemelten lett világbajnok. Leküzdötte eddigi hibáit, kijavította a testtartását, a légzését, és végre megtanult biztonságosan kivitelezni egy ma már kötelező négyfordulatos ugrást.

Chan mögött a fiúk helycserés támadásokkal rohamozták a dobogót. Legnagyobb riválisait, a japánokat láthatóan megviselték a hazájukat sújtó csapások. A rövid program után még második, illetve harmadik helyen álló Oda és Takahashi ezt a pozícióját sem tudta megőrizni. Utóbbinak a szabad programja alatt még a korcsolyája pengéjét is újra kellett csavarozni, így a világbajnoki címvédőnek nem sok esélye maradt, be kellett érnie az ötödik hellyel. Végül a „legkisebb királyfi”, Kozuka Takahiko mentette meg a japánok renoméját. Egy nagyon erős és jól kivitelezett kűrrel ugyanúgy megelőzte neves honfitársait, mint decemberben a hazai bajnokságban tette, és ezzel a hatodik helyről előreugorva megszerezte élete első világbajnoki érmét, mindjárt az ezüstöt.
A 17 éves Artur Gacsinszkij
Gacsinszkij a bronzorzó...

A harmadik hely pedig egy abszolút újoncnak jutott: a 17 éves orosz Artur Gacsinszkij élete első felnőtt világbajnokságán egy technikailag nehéz kűrt meggyőző előadással kombinálva orozta el a bronzérmet az esélyesek elől. Talán egyelőre még túlságosan is látszik az igyekezet, hogy minden áron második Plusenkót faragjanak belőle (még az edzője is ugyanaz az Alekszej Miskin), mindenesetre újra esélyessé tette az oroszokat a férfi műkorcsolyázásban – nem utolsó sorban a Szocsiban rendezendő 2014-es téli olimpiára gondolva. Akár visszatér Plusenko, akár nem.

Az érmesek teljesítménye azt igazolta, hogy ma már négyfordulatos ugrás nélkül nem lehet dobogóra lépni. A francia Brian Joubert-nek ugyan ez is megvolt, de a negyedik legjobb kűrrel együtt is csak a nyolcadik helyre volt mindez elegendő, így a 2007-es világbajnok hat év után először érem nélkül távozott.


A győztes párosok
A győztes párosok teljes alakos megtekintéséhez kattints a képre...
Párosok

A páros műkorcsolyázásban a németek álompárja, Aljona Savchenko és Robin Szolkowy folytatta győzelmi sorozatát. Bár a rövid program után még a második helyen álltak, de aztán a Rózsaszín párduc zenéjére pimaszul és hibátlanul előadott kűrjükkel biztosan szerezték meg az aranyérmet. Szintén rekord-pontszámmal. Ha a januári Európa-bajnokságon még kételkedtünk volna bennük, Moszkvában mindenkit meggyőzhettek. „Mindig mondtam, hogy ha nem hibáznak, akkor nyernek” – emlékeztetett az edzőjük, Ingo Steuer. És ez most bejött. Roppant sikeres félév van mögöttük. A Grand-Prix-döntő, a német bajnokság és az EB után most a VB is – Aljona és Robyn mindent megnyert ebben a szezonban. A 2008-as göteborgi és a 2009-es Los Angeles-i után Moszkvában a harmadik világbajnoki címüket érdemelték ki.

A címvédő kínai páros, Qing Pang és Jian Tong ugyan vezetést szerzett a rövid programban, de Bizet Gyöngyhalászának zenéjére előadott kűrjük varázsa megtört, miután Tong letette a kezét egy dupla Axelban. Hiába volt gyönyörű a pörgetett emelésük, végül be kellett érniük a bronzéremmel.
A Voloszozsar-Trankov műkorcsolya páros edzőikkel
A Moszkvában sikeresen debütált orosz Voloszozsar-Trankov páros a boldog edzők között. Balról Tatjana korábbi partnere, Sztanyiszlav Morozov, jobbról Nyina Mozer

Persze ebben egy újabb álompár feltűnése is közrejátszott. Az ezüstérmet a Tatjana Voloszozsar–Makszim Trankov páros szerezte meg, amely a hölgy honosítása után először futhatott Oroszország színeiben. Tatjana egyébként ugyanúgy ukrán lány, mint a német színekben futó Aljona. Korábban Sztanyiszlav Morozovval korcsolyázott, aki most már csak az életben a párja. A jégen sokkal alkalmasabb partnert találtak neki, a korábban Marija Muhortovával versenyzett Trankov személyében.

Az oroszok nagy reményeket fűztek az újonnan összerakott párhoz, amelynek mindkét tagja egy gyengébb partnert cserélt fel egy sokkal erősebbel. Tatjanát például a legjobb korcsolyázónőnek tartották a párosok mezőnyében. Első nemzetközi megmérettetésükön egy hatalmas tripla forgatott emeléssel kezdték a kűrt, és az apróbb szinkronitási problémák ellenére igen technikás és szép programot adtak elő Prokofjev Rómeó és Júliájának zenéjére. Az eredmény őket is meglepte. „Bíztunk magunkban, és éreztük a képességet, hogy csúcsszintű pár legyünk. De hogy már ebben a szezonban ennyi mindent elérjünk... Túlszárnyaltuk a terveinket is. Például nem gondoltuk volna, hogy megnyerjük a hazai bajnokságot, és a világbajnoki ezüstérem is meglepetés számunkra” – nyilatkozták. Ezek után a tavalyi Európa-bajnok orosz kettősnek, a Kavaguty–Szmirnov párosnak csak a negyedik hely jutott.


A győztes lányok
A dobogós lányok teljes alakos megtekintéséhez kattints a képre...
Nők

A nők versenyében a legizgatottabb várakozás az olimpia-bajnok Kim Yu-Na fellépését előzte meg. A mindössze 20 éves dél-koreai műkorcsolyázó máris jégkirálynőnek számít a nemzetközi mezőnyben, odahaza pedig egyértelmű szupersztár. Talán ennek a nagy felhajtásnak akart gátat szabni azzal, hogy a szezon összes versenyét kihagyta, és csakis a világbajnokságra koncentrált. A rövid program után tényleg a szokásos első helyen állt, de valahogy most nem volt olyan sugárzó és magabiztos, mint tavaly az olimpián. A koreai népzenére komponált, megható kűrjében pedig tőle szokatlan módon olyan hibákat vétett, hogy hiába kapta az előadásmódjára a legtöbb pontot, a technikai pontszámai miatt ez sem volt elég a győzelemhez.

A hozzá képest tapasztaltabb, 23 éves Ando Miki élt is az alkalommal, és a második helyről fordított. A japán műkorcsolyázónő a 2007-es világbajnoki címe után kisebb hullámvölgybe került, viszont ebben a szezonban két Grand-Prix-győzelem és a Négy Kontinens-bajnokság megnyerése után újra esélyesként lépett pályára. Ando, aki eddig a világon az egyedüli korcsolyázónőként ugrott hivatalos versenyen négyfordulatost, most megmaradt a tripláknál, sőt még tripla-tripla kombinációra sem volt szüksége. A rövid programban A misszió filmzenéjére, a szabad programban Grieg Zongoraversenyére egyaránt tipikus stílusában, a kislányos bájt a sportos eleganciával ötvözve bilincselte le a közönséget (és a pontozókat), megszerezve a második világbajnoki érmét.

Honfitársnője, az erősen lefogyott tavalyi világbajnok Aszada Mao azonban a szabad programban sem tudta kiaknázni rendkívüli képességeit. A szabályozott ugrástechnikára való áttérés egyelőre nem sikerül neki, ezért csak a hatodik helyen végzett.

A bronzért folyó ádáz küzdelemből végül Carolina Kostner került ki győztesen, akinek így harmadszor sikerült felkapaszkodnia a világbajnokság dobogójára (2005-ben harmadik, 2008-ban második volt). Az olasz versenyző ezt most annak köszönheti, hogy a kűrben Kim Yu-Na után a második legnagyobb pontszámmal jutalmazták az előadásmódját, amivel három hellyel sikerült előrébb ugrania. Így néhány tizeddel megelőzte a technikailag felette álló, bámulatosan energikus orosz Leonovát. Ahogy Sebestyén Júlia kommentálta: A pontozók mindig is szerették Kostnert...


A győztes jégtáncosok
A jégtánc győztesei teljes alakos megtekintéséhez kattints a képre...
Jégtánc

Jégtáncban minden a jelenlegi Négy Kontinens-bajnok és Grand-Prix-győztes amerikai Meryl Davis–Charlie White páros, valamint a tavalyi olimpia kanadai bajnokai, a Tessa Virtue–Scott Moir táncospár közötti párbaj körül forgott. Utóbbiak Tessa sérülése miatt gyakorlatilag kihagyták a versenyszezont. Ennek ellenére a rövid táncban némi előnyre tettek szert, sőt a kűrjük is lélegzetelállító volt. A korábbi hűvös eleganciájukat levetve ezúttal egy szenvedélyes, erotikával fűszerezett szambával és újszerű emelésekkel bűvölték el a közönséget. Szenvedély, ugyanakkor valami titokzatosság és melankólia is áradt a vetélytársak argentin tangójából. Kétségtelen, hogy technikailag és a művészi kifejezésmód tekintetében ez volt az erősebb program, még ha kevésbé „közönségbarát” is. Végül is a pontozók mindkét szempontból a Davis–White párost hozták ki győztesnek, így a fiatal amerikaiak (szintén rekordpontszámmal) megszerezték első világbajnoki aranyérmüket. Egyúttal ez volt az első világbajnoki cím, amelyet amerikai jégtáncospár kapott. És miután ifjú honfitársaik, Maia és Alex Shibutani tisztán kivitelezett, bár nem túl érdekes, hagyományos quickstepjükkel meglepetésre feljöttek a harmadik helyre, így mindhárom érem az Igor Shpilband–Marina Zueva orosz edzőpár tanítványainak jutott.

Az újonc Shibutani testvérpár azonban kakukktojásként került a nagyok közé, mégpedig a rövid tánc után harmadik helyen álló Európa-bajnok franciák hibája következtében. Nathalie Pechalat és Fabian Bourzat művészi fokon előadott Charlie Chaplin-kűrjét a harmadik perc elején egy váratlan esés tette tönkre, így pár tized ponttal, de lecsúsztak a dobogóról.

Ha már a pontszámoknál tartunk: a két első helyezett meglehetősen irreális húsz ponttal előzte meg az utánuk következő mezőnyt, ahol viszont nagy volt a tolongás. Sajnos Hoffmann Nóra betegsége miatt a magyar párosnak ki kellett hagynia ezt a VB-t. Az EB-ezüstérmes orosz Bobrova–Szolovjev táncospár ugyan mindkét program után rendületlenül az ötödik helyen állt, de összesítésben csak hatodikok lettek. Mindössze egyetlen hellyel maradtak le tőlük újonc honfitársaik, Elena Iljinih és Nyikita Kacalapov. Nem biztos, hogy a hazai pálya segítette őket. Ugyanis jégre lépésük után a közönség olyan bíztató tapsba kezdett, hogy a versenyzők egyáltalán nem hallották a zenét, és a kűrjük elején teljesen összhang nélkül korcsolyáztak.

Mindenesetre ők is az oroszok reménységei közé tartoznak, akiktől nem most, hanem majd Szocsiban várják az érmet. Igaz, hogy a vendéglátók nem szereztek aranyat, de az egy ezüstnek és egy bronznak is örültek, mert mindkettőt egy új kezdetnek tartják. És bíznak benne, hogy Oroszország az olimpiára a versenypályán is újra nagyhatalomnak számít majd a műkorcsolyában.


A 2011-es Műkorcsolya-VB mini site-ja a Pesti Zsibongón Cikkajánló

Vissza a cikk fejezeteihez


Az eredmények kategóriánként >> {Mozgasd az egékurzort a megfelelő dossziéfülre}
  • Férfi egyéni

  • Női egyéni

  • Párosok

  • Jégtánc

A 2011-es Műkorcsolya- és Jégtánc-világbajnokság hivatalos végeredménye
(az elért pontszámokkal és a pénzdíjazás összegével)

Férfi egyéni

A férfiak döntőjébe jutott 30 versenyző közül (korábbi eredményeik alapján egyenes ágon 18,
selejtezők révén 12) – a rövid programban, mint alapszakaszban nyújtott teljesítményük alapján – a döntő második szakaszába, a szabad korcsolyázás programba magát kvalifikált 24 versenyző végleges sorrendje.
A 710 ezer USA dollár összdíjazású versenyen az első 12 helyezett férfi egyéni versenyző között 142 ezer USA dollár került kiosztásra az alábbiak szerint.

1.  Patrick Chan (kanadai) 280.98 pont – 45,000 USD
2.  Kozuka Takahiko (japán) 258.41 – 27,000 USD
3.  Artur Gacsinszkij (orosz) 241.86 – 18,000 USD
4.  Michal Brezina (cseh) 233.61 – 13,000 USD
5.  Takahasi Daiszuke (japán) 232.98 – 10,000 USD
6.  Oda Nobunari (japán) 232.50 – 7,000 USD
7.  Florent Amodio (francia) 229.68 – 6,000 USD
8.  Brian Joubert (francia) 227.67 – 5,000 USD
9.  Richard Dornbush (USA) 222.42 – 3,500 USD
10. Javier Fernandez (spanyol) 218.26 – 3,000 USD
11. Ross Miner (USA) 217.93 – 2,500 USD
12. Tomas Verner (cseh) 216.87 – 2,000 USD

13. Ryan Bradley (USA) 212.71
14. Denis Ten (kazah) 209.99
15. Peter Liebers (német) 205.59
16. Anton Kovalevszkij (ukrán) 201.64
17. Kevin van der Perren (belga) 197.10
18. Samuel Contesti (olasz) 196.40
19. Jorik Hendrickx (belga) 188.24
20. Kevin Reynolds (kanadai) 187.23
21. Paolo Bacchini (olasz) 183.13
22. Nan Song (kínai) 176.09
23. Kim Lucine (mongol) 171.93
24. Joey Russell (kanadai) 168.73

A 2011-es Műkorcsolya- és Jégtánc-világbajnokság hivatalos végeredménye
(az elért pontszámokkal és a pénzdíjazás összegével)

Női egyéni

A nők döntőjébe jutott 30 versenyző közül (korábbi eredményeik alapján egyenes ágon 18, selejtezők révén 12) – a rövid programban, mint alapszakaszban nyújtott teljesítményük alapján – a döntő második szakaszába, a szabad korcsolyázás programba magát kvalifikált 24 versenyző végleges sorrendje.
A 710 ezer USA dollár összdíjazású versenyen az első 12 helyezett női egyéni versenyző között 142 ezer USA dollár került kiosztásra az alábbiak szerint.

1.  Ando Miki (japán) 195.79 – 45,000 USD
2.  Kim Yuna (koreai) 194.50 – 27,000 USD
3.  Carolina Kostner (olasz) 184.68 – 18,000 USD
4.  Aljona Leonova (orosz) 183.92 – 13,000 USD
5.  Alissa Czisny (USA) 182.25 – 10,000 USD
6.  Aszada Mao (japán) 172.79 – 7,000 USD
7.  Kszenyija Makarova (orosz) 167.22 – 6,000 USD
8.  Murakami Kanako (japán) 167.10 – 5,000 USD
9.  Kiira Korpi (finn) 164.80 – 3,500 USD
10. Elene Gedevanishvili (grúz) 156.24 – 3,000 USD
11. Sarah Hecken (német) 155.83 – 2,500 USD
12. Rachel Flatt (USA) 154.61 – 2,000 USD

13. Cynthia Phaneuf (kanadai) 152.78
14. Mae Berenice Meite (francia) 150.44
15. Joshi Helgesson (svéd) 149.08
16. Amelie Lacoste (kanadai) 144.76
17. Viktoria Helgesson (svéd) 142.52
18. Bingwa Geng (kínai) 140.78
19. Ira Vannut (belga) 138.28
20. Juulia Turkkila (finn) 136.68
21. Cheltzie Lee (ausztrál) 133.65
22. Elene Glebova (észt) 124.78
23. Irina Movcsan (ukrán) 123.15
24. Jenna McCorkell (brit) 121.76

A 2011-es Műkorcsolya- és Jégtánc-világbajnokság hivatalos végeredménye
(az elért pontszámokkal és a pénzdíjazás összegével)

Párosok

A döntőbe jutott 22 páros közül (az egyeneságon bejutott 12, és a tokiói tervek szerinti, selejtező utáni nyolc párossal szemben most, lévén, hogy számukra Moszkvában nem rendeztek selejtezőt, selejtező nélkül még további 10) – a rövid programban, mint alapszakaszban nyújtott teljesítményük alapján – a döntő második szakaszába, a szabad korcsolyázás programba magát kvalifikált 16 versenyző végleges sorrendje.
A 710 ezer USA dollár összdíjazású versenyen az első 12 helyezett páros között 213 ezer USA dollár került kiosztásra az alábbiak szerint.

1.  Aljona Savchenko / Robyn Szolkowy (német ) 217.85 – 67,500 USD
2.  Tatjana Voloszozsar / Makszim Trankov (orosz) 210.73 – 40,500 USD
3.  Qing Pang / Jian Tong (kínai) 204.12 – 27,000 USD
4.  Juko Kavaguti / Alekszander Szmirnov (orosz) 187.36 – 19,500 USD
5.  Vera Bazarova / Jurij Larionov (orosz) 187.13 – 15,000 USD
6.  Caitlin Yankowskas / John Coughlin (USA) 175.94 – 10,500 USD
7.  Meagan Duhamel / Eric Radford (kanadai) 173.03 – 9,000 USD
8.  Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch (kanadai) 163.17 – 7,500 USD
9.  Takahasi Narumi / Mervin Tran (japán) 160.10 – 5,250 USD
10. Stefania Berton / Ondrej Hotarek (olasz) 157.15 – 4,500 USD
11. Amanda Evora / Mark Ladwig (USA) 155.91 – 3,750 USD
12. Maylin Hausch / Daniel Wende (német) 149.65 – 3,000 USD

13. Yue Zhang / Lei Wang (kínai) 147.38
14. Huibo Dong / Yiming Wu (kínai) 137.75
15. Klara Kadlecova / Petr Bidar (cseh) 132.51
16. Natalja Zabijako / Sergei Kulbach (észt) 126.56

A 2011-es Műkorcsolya- és Jégtánc-világbajnokság hivatalos végeredménye
(az elért pontszámokkal és a pénzdíjazás összegével)

Jégtánc

A jégtáncosok döntőjébe jutott 25 páros közül (az egyeneságon bejutott 15, selejtezők révén 10) – a rövid tánc programban, mint alapszakaszban nyújtott teljesítményük alapján – a döntő második szakaszába, a szabad tánc programba magát kvalifikált 20 versenyző végleges sorrendje.
A 710 ezer USA dollár összdíjazású versenyen az első 12 helyezett jégtánc páros között 213 ezer USA dollár került kiosztásra az alábbiak szerint.

1.  Meryl Davis / Charlie White (USA) 185.27 – 67,500 USD
2.  Tessa Virtue / Scott Moir (kanadai) 181.79 – 40,500 USD
3.  Maia Shibutani / Alex Shibutani (USA) 163.79 – 27,000 USD
4.  Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat (francia) 163.54 – 19,500 USD
5.  Kaitlyn Weaver / Andrex Poje (kanadai) 160.32 – 15,000 USD
6.  Jekatyerina Bobrova / Dmitrij Szolovjev (orosz) 160.23 – 10,500 USD
7.  Elena Iljinih / Nyikita Kacalapov (orosz) 154.50 – 9,000 USD
8.  Anna Cappellini / Luca Lanotte (olasz) 153.77 – 7,500 USD
9.  Madison Chock / Greg Zuerlein (USA) 151.86 – 5,250 USD
10. Vanessa Crone / Paul Poirier (kanadai) 151.13 – 4,500 USD
11. Nelli Zhiganshina / Alexander Gazsi (német) 140.95 – 3,750 USD
12. Pernelle Carron / Lloyd Jones (francia) 140.86 – 3,000 USD

13. Cathy Reed / Chris Reed (japán) 133.33
14. Isabelle Tobias / Deividas Stagniunas (litván) 131.01
15. Siobhan HeekinCanedy / Alexander Shakalov (ukrán) 128.70
16. Penny Coomes / Nicholas Buckland (brit) 126.29
17. Xintong Huang / Xun Zheng (kínai) 123.01
18. Allison Reed / Otar Japaridze (grúz) 120.11
19. Charlene Guignard / Marco Fabbri (olasz) 120.02
20. Louise Walden / Owen Edwards (brit) 116.52

>> Még több korcsolya a wyw.hu oldalain   >> Még több korcsolya a wyw.hu oldalain

Olvasta: 9651
Hozzászólások (4)Add Comment
Mérték
Írta: Andreas, 2011.05.12. 14:49
Tényleg erőltetett ez a világrekord duma. Össze sem lehet hasonlítani az egyik szituációt a másikkal, a bírói panel sem azonos. Itt valóban csak az egymáshoz viszonyított pontszámoknak van jelentésük, bár tudjuk jól, hogy még ezek is mennyire szubjektívak. Aztán ha az ISU korifeusai elhatározzák, akkor lassan, de biztosan emelkedni fognak a pontszámok? Akár javul a teljesítmény, akár nem? De megvan a jó kis szenzáció a sportágnak. Most komolyan: hogy lehet összehasonlítani két jégtánc-produkciót több év távlatában, mikor még az idei első két helyezett összehasonlítása sem egyértelmű. Szóba se kéne hozni ezeket a világrekordokat. Csak azért írtam le ezt az egészet, mert ez az oldal elég normális és nagyjából mértéktartó helynek tűnik.
...
Írta: ercsi, 2011.06.28. 15:38
remélem,hogy a kostner megelégszik az eddigi ki nem érdemelt sikereivel és végleg eltűnik mezőnyből. fogjuk fel ezt az érmet búcsúajándéknak
Kostner
Írta: tripla-X, 2011.11.06. 23:29
Sajnos a Kostner nem elégedett meg a ki nem érdemelt sikereivel, de miért is tette volna, mikor a pontozók annyira imádják, hogy a kűrben csinálhat bármit, mindig aránytalanul felülpontozzák. Ha elesik, ha ront, akkor is neki tulajdonítják a legnagyobb "művészi benyomást". Ez volt a moszkvai VB-n, és most is Sanghajban. Teljesen érdektelenné teszi a női versenyt, ha ez a nő indul.
dollárban
Írta: goodyear, 2011.11.25. 11:36
Óriási! A helyezések mellett a pontszámok árát is megadták, nagyon helyesen. Legalább látjuk, hogy nem csak a dicsőség a jutalom.

Szólj hozzá Te is!
kisebb | nagyobb szövegmező

busy
 
< Előző cikk   Következő cikk >
Ajánló

Csipkerózsika a parkok között

Enyhén szürrealista film-elégia a legnagyobb pesti park, a Népliget két arcáról, a pezsi blogger kamerája által megidézve. A 2010-es forró nyár néha libabőrösen magányos sétányaiba beleálmodott 2009-es fesztivál-emlékképekkel (a lá Cortazar-Antonioni).
A 2011. szeptember 2-4. között ismételten megrendezésre kerülő SzeptEmber Feszt 2010-ben a legsikersebb évadját zárta. A tavalyi programokról és a Népliget történetéről
itt olvashatsz >>

Cikkajánló

 

REPUBLIC: Pozitív élmények sorozatban

Koncert-benyomások egy 15 perces filmetűddel...

 

A bor csodája

Zelnik József A NAGY SZERTARTÁS című megkerülhetetlen kötete, mely egy mély titkot is feltár...

 

Kepes András iskolái

Egy vérbeli újságíró szellemes önvallomása. Lehet tanulni tőle...

 

Libasültek

Márton-napra és azután...

 

Sütőtökszezon

A sütőtök a legolcsóbb téli vitaminforrásunk, de ha mindig sült tök formájában fogyasztjuk, hamar rá lehet unni...

 

Tök jó!

Sima vagy rücskös, kolbász vagy bunkó, repülő csészealj? Mindegyik tök, és mégis tök más...

 

Itt a világvége...

A világvége illemtana. Kell ez nekünk? A Meszlényi könyv kritikája...

 

Kelta zene, ír sztepp

Mi ez a tánc, fiatalok? Az 1994-es Eurovíziós fesztivál legnagyobb szenzációja...

 

Kisfarsangolunk

A hagyományos ünneprend szerint három farsangos időszakunk van: a kicsi, a nagy meg a zöld...

 

Ne köpd ki a szőlőmagot

A szőlőszem csodáit nagyrészt még ma is titok fedi...

Legfrissebb hozzászólások >>

Télvégi saláták
Imádom az almás feketeretek-salátát. Hetente megcsinálom, és a férjemmel együtt élvezzük, ...
Aranykönyves Júlia
Most tudtam meg, hogy Júlia meghalt 76 évesen. Nagyon szerettem a könyveit és az elképzeléseit...
A nagypénteki hal
Szerintem is butaság ez a nagypénteki ünnep. Akiknek ez fontos, azok megünneplik. Akiknek meg ne...
Illemhely-TUDOMÁNY
Ma már nemcsak Santa Monicában, hanem a tőlünk nyugatra lévő városok egy részében is elindu...
Az Állami lakótelep
Jó estét mindenkinek, remélem még működik ez az oldal, és olvassák is. Önökhöz képest e...
Búcsú Laci bácsitól
Most olvastam a réges-régen leírt sorokat Pesti László temetéséről. Annyira szép volt és m...
Szolnokon is "Kész a leltár"
Makón éltem át és örömmel a másfél órát vele a Hagymaházban.
Az Állami lakótelep
Még annyit szeretnék mondani, hogy néhai "LACI" bácsit természetesen jól ismertem, hiszen éde...

Mozilla Firefox

Ajánlott böngészőnk
Kattints a képre!

Ajánlott böngészőnk - kattints a képre és töltsd le...

A leggyorsabb és
legbiztonságosabb böngésző.
Magyarul beszél és ingyenes.
Ráadásul mindent látni fogsz...

Töltsd le és installáld
pillanatok alatt!